FOODGUARD е високотехнологичен прибор, който неутрализира токсичните вещества в продуктите и блокира техните способности да проявяват патогенни свойства. След употреба на уреда, токсините не могат да осъществят каквито и да било реакции в организма, и в неутрален вид се извеждат от него по естествен път в рамките на 24 до 48 часа.
FOODGUARD оказва регулиращо влияние върху информационното състояние на водата. Чрез излъчване на резонансни честоти и създаване на информационно-вълнова матрица, се оптимизира нейната структура в разнообразни видове продукти. Обработената с него вода влияе благотворно върху всички физиологични системи на човешкия организъм, както и на животните и растенията, и способства за нормализирането на тяхната дейност. Приемът на структурирана с уреда вода влияе благотворно върху всички физиологични системи на човешкия организъм, подпомага оздравителните процеси и стабилизира здравословното състояние на човека. Практиката показва, че колкото е по-ниско качеството на продукта, толкова по-осезаемо е въздействието на структуризатора.
При продължителна употреба на продукти, обработени с FOODGUARD, се забелязва процес на очистване на организма от токсични вещества, тежки метали, радионуклеиди и др.; стартират се самопочистващите процеси.
Практическа употреба
Стандартната продължителност на обработка е 20 минути. Полето, което излъчва уреда, има радиус 30 см от центъра на уреда, включително нагоре и надолу. Това позволява обработката на едри хранителни продукти. Полезните свойства, които приборът оказва върху обекта на обработка, се запазват до 48 часа. За хранителни продукти, напитки и др. се препоръчва обработка непосредствено преди консумиране или готвене.